Foc, foc, apa, apa!

Voi de unde credeti ca vine focul?
Am avut azi-noapte cu Jimerino o discutie in care iar ne-am intors la cele sfinte (respectiv el, cu berea in mana) si in acelasi timp la explicatii telurice (respectiv eu, cu un joculet pe telefonul mobil in mana).
Pe scurt, opinia lui Jimerino despre lume si viata e ca intr-o zi Dumnezeu s-a plictisit de intunericul si frigul in care sedeau oamenii si le-a dat focul, in vreme ce eu am gasit cel putin 2 explicatii stiintifice pentru asta.

„Altfel nu-mi explic. De unde sa stie omul ca are nevoie de foc? De unde stia ca trebuie sa frece doua bete? De unde sa stie ca asa se va incalzi? Daca nu ai ceva, de unde stii ca ai nevoie de acel ceva?”
Jimerino, incercand sa ma convinga intr-un fel filosofic de originea divina a focului

„Numarul 1: fulger cazut pe copac, copac aprins, omul s-a ginit ca din lemn iese foc. Dupa mai multe incercari si experimente, a ajuns la concluzia cu doua bete frecate.
„Numarul 2 (si de asta sunt foarte mandra): poate ca ala care a facut pentru prima data focul a fost un geniu. Primul geniu din istorie. Poate aveau si maimutoii din pestera geniile lor. Si ulterior s-au inventat/descoperit chestii de care omul nu stia ca are nevoie”.

Oana, zisa si Dana Scully

Sau poate un maimutoi din aia se plictisea intr-o zi si freca doua bete de lemn… Exact cum s-ar fi plictisit si Dumnezeu si ar fi frecat doua bete…

7 comentarii

Din categoria Uncategorized

7 răspunsuri la „Foc, foc, apa, apa!

 1. ba, nu se plictisea, ca spre deosebire de tine, care ai mancare in frigider, ala nu-si lua de la mega image, ala trebuia sa vaneze. nu aveau aia 2 zile de pierdut frecand deampulea 2 lemne. si vezi ca discutiile erau oarecum separate. adica una e cu Dumnezeu si alta e cu focu’. ca n-am zis eu ca Dumnezeu s-a milostivit de gascanii aia si le-a dat focul pe tava, dupa ce initial i-a facut prosti ca noaptea. ca daca era asa ii facea direct destepti, ca sa nu-si mai bata capul cu ei ulterior. iar explicatia aia cu geniul e de-a dreptul de ras. ca ma fac la voi acum.

 2. bogdan

  bere-bere,da’ tine minte tot.spre deosebire de altii,nu dam nume.

 3. Hudrea

  Mai mult ca sigur că accidental.

 4. nin

  bai, in afara de faptul ca noaptea oamenii fac altele, turtesc tantarii cu ziaru pe perete, de exemplu, eu cre’ca asta cu focul e mai complicata! pentru ca si lemnele alea trebuiau sa fie anumite lemne, plus ca si ciocanind doua pietre, care nu erau chiar orice pietre, ieseau scantei. sau poate se certau aia cu femeile si le dedeau cu capu de pereti de ieseau scantei …

 5. voi discutii din astea aveti noaptea?
  misto post dar si comentarii,iar de jimerino,nu mai zic..suparat rauuuu.

 6. Au frecat doua pietre, doua lemne (din greseala)… io asa zic ca s-a petrecut

 7. untiljune

  :)))))))))))))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s