Lumea Olgai

Lumea Olgai, deocamdata, nu e compusa din copii.
In parc, toti freamata, isi scot ochii cu bete, se mangaie, se trag de haine, rad, plang, interactioneaza.
Not Olga! Olga e sora lui Ferdinand taurasul. Toti urla in jurul ei, ea se asaza si rasfoieste paginile unei reviste cu produse cosmetice. Nu ca ar conta cu ce e revista. Dar ea nu se amesteca, domnule!
Toti isi fura jucariile. Unul mai teapan vine si ii ia si ei cutia cantatoare din brate. Olga rade suav si isi muta privirile catre un caine care amusineaza niste tufe.
Ii zic „Spune si tu mama”. Visatoare, ea se intoarce catre iarba de sub fundul princiar si zice „ghegheii”. Articulat. Un ghegheu, doi gheghei. Ghegheii. Nu stim ce sunt ghegheii acestia, dar cred ca ghegheii, filosofic vorbind, sunt tot. Bine, a mai zis o data si „bebeii”, prin asta denumind 4 betivi si cu ta-su 5 care beau o bere in spatee blocurilor inainte de un meci. Deci bebeii sunt niste baieti mari care beau bere, iar ghegheii sunt restul. Bine ca am stabilit-o si pe asta.
Olga nu raspunde la nume decat cand are pofta. Olga nu e sociabila. Mi-e teama ca, intr-un fel, sa nu-mi semene. Eu sunt salbatica. Ea nu e chiar salbatica deocamdata. Este, sa-i zicem, politicoasa. Zambeste si te baga in seama cat sa nu zici ca e Mowgli, fiul lupilor. Dupa aia gata. Norisori, gheghei, Girafă… not much. Nu-ti face din mana daca pleci si nici nu se supara.
Are mereu privirea aia care iti spune „Me supreme being! Me protect you!”

Privirea asta

41 comentarii

Din categoria Uncategorized

41 de răspunsuri la „Lumea Olgai

  1. :)). A mea nu e asa, e din categoria alora cu scos ochii, furat jucarii, alergat. Daca vede un caine, nu il priveste suav, ci ii cauta gura sa ii bage mana in ea. Daca a ta e politicoasa si calma, a mea pare sa traiasca tot timpul on the edge, de parca totul trebuie vazut, auzit, mirosit, pipait Acum. Cred ca inima ta e mai sanatoasa decat a mea zilele astea :d. Mai relaxata. Oricum, nu stiu cu care din voi seamana, dar Olga e super simpatica si are niste ochi de nu te mai dezlipesti.

  2. Hudrea

    Eh, cu cine, cu Oana seamănă, leit.

  3. Roxana,
    mie mi se pare, sincer, ca a ta se indreapta mai clar spre notiunea de copil. foarte bine face ca este asa. da, ma bucur ca este cuminte, dar nu pot sa nu ma intreb daca se va integra si ea vreodata.
    Hudrea,
    da, asa e, cu mine seamana! 🙂

  4. Eu cred ca se va schimba in timp. Teoria zice ca pana pe la 2 ani juma-3 astia mici nici nu se joaca intre ei, ci se joaca individual. Eventual se paruie si isi fura jucariile, dar nu interactioneaza cu adevarat.
    Aha, deci tu ai fatuca scumpa si ochi mari, albastr

  5. albastri in familie:d.

  6. Roxana,
    clar ca o sa se schimbe si ea. coace ea ceva in cumintenia ei. fetita ta e mai mare, nu?

  7. Da, are 1 an si 4 luni. Dar ea a fost mai zurlie mereu. La 3 luni facea bicicleta in carucior, in continuu. Deci rabdare la studiat copacii si norii n-a avut nicicand. Dar stiu o fetita de varsta ei care era exact cum o descrii tu pe Olga. Si de pe la 1 an a inceput sa se schimbe. E tot cumintica si foarrte melancolica, dar se joaca si cu alti copii.

  8. smaranda e din categoria andreei. n-are niciodata timp de nimic. totul e pe graba, zici ca are o agenda mega incarcata. se duce la dulap, tranteste usile de trei ori, pleaca la rafturi, darama 3 cosuri. linge e pixuri, pleaca, se impiedica, se ridica, pleaca, se ridica pe carucior, cade, pleaca in bucatarie, deschide cuptorul, admira masina de spalat, cade, pleaca….si uite asa pana pica lata. zici ca i se termina pur si simplu bateriile

  9. Maria, macar daca li s-ar termina din cand in cand. Macar asa, o zi, sa stea mai linistita. Bine, atunci probabil m-as gandi ca e bolnava:d

  10. aaa, nu, o zi n-are cum. pentru o scurta pauza de somn, doar atit. si da. si eu m-as gandi ca e bolnava :))

  11. da, clar, voi aveti alt model :))

  12. maria, macar cand cade lata, cade si (probabil) DOARME!!
    oana, of, nu cred ca iti spun ceva nou dar ochii aia..
    eu nu stiu ce sa zic de fi-mea, stiu doar ca e mofturoasa, si pe alocuri alintata!!

  13. Oana,
    lasati, ca si a dumneavoastra prezinta niste ochi mari si frumosi, doar culoarea difera.
    toti sunt alintati. mi-s dragi. tare as mai face unul dar mi-e teama de multe lucruri

  14. ambasadoarea

    Cum se pune smiley-ul ala care ofteaza din tot sufletul cu nerabdare? ;;) Oare a mea cum o sa fie?
    (oh, my god, o sa am si eu o fata! nici acum nu-mi vine sa cred) 🙂

  15. ambasadoarea,
    pai pana nu o vezi, nu iti vine sa crezi. dar si cand o vezi… anul trecut noi eram alea carora nu le venea sa creada. ti-am dat leapsa, ambassadoren! 🙂 asta leapsa!

  16. ambasadoarea

    O, da, asta leapsa, nu prostiile care circula slobode pe internet 😀
    Imi dati asa o stare cand va „aud” pe voi spunand „a mea e asa”, „a mea e invers”… misto, e o stare buna, senchiu 🙂

  17. ambasadoarea,
    stick with us. te vom entertaina!

  18. musik pisic

    este plin de barbati comentatori la acest post ! :))))

  19. Cris

    si a mea fetita e din categoria visatoare. desi e nascuta in aceeasi zi cu a Mariei, Smaranda, nu face nimic din ce face ea. Adica inca e in stadiul de visare, unde o pui acolo se joaca, o fascineaza copiii si cainii, rade la toata lumea, e sociabila, dar foarte statica. Uneori ne gandim ca nici nu o sa vrea sa mearga ( are 9 luni).

  20. Cris,
    da, ale noastre sunt mai lenevute, dar o sa mearga. olga merge tinandu-se de mobila la un an, cand altii alearga. dar nu e niciun bai. noi stam mai mult timp linistite, mamele din categoria cealalta alearga mai mult 😉

  21. Cris

    da asta cam asa e. ele transpira mai mult decat noi, ceea ce pt forma e mai bine. eu unsa o sa si slabesc mai tarziu

  22. eu sper sa nu fie modelul whisky red bull. da zau daca inteleg cum a iesit asa, ca mie mi-e lene si sa mananc.

  23. Cris

    mie mi se pare super tare un copil atat de activ. la noi nu e cazul de chestii haioase inca

  24. cristina- daca pana acu ai avea buze sparte si valuri de sange, vanatai, cucuie, ridicat in picioare in carut, ridicat toate obiectele din casa, blocat sertare, usi, etc, nu ti s-ar mai parea, jur pe rosu :))

  25. Cris

    asa o fi nu te contrazic, mai sus ai descris lucruri haioase, in ideea asta am zis.

  26. si mie mi se par haioase contemplativele voastre, sa stiti :)) si le apreciez. la noi e liniste doar cand doarme. in rest, politie frate….

  27. ayandari

    Prima oara trebuie sa iti spun ca m-am indragostit de ochii drei tale si de frumusetea ei.Apoi precizez ca o sa-l traininguiesc pe fi-miu ca sa vina la petit pregatit si cu some experience in carca.
    Despre cumintenie…lui exact asa ii trebuie o domnisoara- cumintica si visatoare care sa stavileasca armasarul din el care alearga, se taraste, apoi iar la galop, iar pe jos, cand nu rade si urla de fericire , plange de nervi si viceversa.Asadar…nu ai decat sa multumesti cerului ca ai asa copil.:-D

  28. Ce draguta e!!!!!!!!! 🙂

  29. este o frumoasa Olga..
    tare rau faza cu bebeii..o sa o tin minte!

  30. va lipsesc barbatii de la comentarii, ah? pai…da, noi ne vedem de treaba noastra de bebei. si slava Domnului, am mai auzit una care nu mananca de lene.

  31. nin

    Imi place Olga!
    Despre tine, inca mai astept :))

  32. Olguţa are privire de om înţelept… ce frumoasă e!!!

  33. te pricepi , te pricepi !:):)
    vezi sa nu uiti de * complexul Oedipian* 😉
    xxx,j

  34. alina downunder

    sa-ti dau o veste proasta? sau sa te las sa mai speri? :))
    ei bine ESTE POSIBIL SA SE SCHIMBE RADICAL. 😛
    catrina mea a fost ca olga ta. pana la 1 an. cand naiba stie ce s-a petrecut, dar a devenit alt copil.
    sociabil, vorbaret, agitat, rebel, dezlantuit, smecher … de toate si inca mai mult.
    asa ca asteapta-te la lucruri neasteptabile.
    oricum, este ingrozitor de dragalasa. 🙂

  35. alina downunder,
    teoria mea in cazul vostru e ca aia mica de tot s-a luat dupa Anna, care a stabilit un exemplu puternic in materie de revolta toddlereasca.
    si eu ma astept sa se suceasca si Olga.
    pupa trio-ul.

  36. E superba fiica-ta! Stai linistita, e posibil si sa ramana mult si bine la faza contemplativa (asa am fost eu de copil, uneori calcau ai mei pe mine, uitau ca sunt si eu acolo – si in majoritatea timpului asa e si fiu-meu, care are deja 3 ani jumate, nu intotdeauna e curios sa se integreze – eu m-am schimbat pe la vreo 20 de ani dupa ce m-am saturat sa ma calce lumea pe gat, la fiu-meu mai astept…), dupa cum e posibil si sa se schimbe radical (fiica-mea – cumintenia pamantului pana la un an… Acuma il bate pe frate-sau mai mare cu spume cand il prinde si urla la el de ia bietul pozitia ghiocel…). Cred ca asta e tot farmecul la loteria copiilor: nu stii ce mana ai, peste ce dai si ce creste din ce ai sadit :-)))) Oricum, sunt moarta dupa Olga!!!
    Si apropo, multzam pentru traducere, nu stiam ce naiba sunt ghegheii aia, acu m-am lamurit! 🙂 Ca fiica-mea nu e atat de clara cand povesteste despre gheghei…

  37. Simona,
    cred ca voi va distrati tare de tot cu cei doi. Cand sunt doi sau trei sau… sunt muuuult mai funny. eu cred ca fetita va invata multe de frate-sau, o sa vezi. si eu eram cuminte sa stii, si dupa aia cand am luat-o razna, nu m-am mai oprit. si acum tot razna sunt.

  38. alina- ce spui tu ma bucura pe mine….ca poate smaranda va deveni contemplativa dupa un an. deocamdata contempla cam 30 de secunde

  39. bogdan

    imi amintesc cum incerca jim s-o sperie oarecum,s-o faca atenta.olga n-avea treaba,ea casca,i se facuse somn.
    supreme being.bine spus.

Lasă un comentariu